3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Tagliatelle z duszonymi kurkami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 20 g pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 100 g borowików, umytych, pokrojonych w plastry
  • 1,25 łyżeczki soli
  • 1200 g wody
  • 300 g makaronu, (z pszenicy durum), np. tagliatelle
  • pieprz czarny, świeżo zmielony
  • 0.1 litra lub 1 mała łyżeczka bulionu wegetarianskiego TX ze 100 ml wody
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 7, 1 łyżeczkę posiekanej pietruszki położyć do salaterki, odstawić.
    2. Dodać czosnek i 30 g oliwy z oliwek, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    3. Z naczynia miksującego wyjąć czosnek a dodać grzyby i ¼ łyżeczki soli, gotować 5 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .
    4. Wlać bulion 100 ml i dodać śmietanę. zagotować 8 min/100°C/ obr. 1
    5. Na koniec gotowania zmiksowac 5 s /obr. 4 .Przełożyć do miski odłożyć w ciepłe miejsce.
    6. Do naczynia miksującego wlać wodę, zagotować 10 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    7. Dodać makaron i 1 łyżeczkę soli, gotować przez czas podany na opakowaniu/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1. Makaron odcedzić za pomocą koszyczka, następnie wymieszać w misce z grzybami, 20 g oliwy, posiekaną pietruszką i czarnym pieprzem. 
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz