Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Placki ziemniaczane ze szpinakiem
- 900 g Ziemniaków surowych, Pokrojone w kostkę
- 100 g Szpinaku świeżego, Umyte liście
- 50-70 g marchewki, 1 sztuka
- 1 czubatych łyżeczek soli
- 1 szczypty pieprzu, Wg uznania
- 1 łyżek soku z cytryny, Bez pestek
- 20-40 g Płatków jaglanych, Mogą być owsiane
- 100-110 g mąki pszennej, lub innej wg uznania
- 1 porcji jajko, 1 sztuka
-
6
30h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wg listy wrzucamy do
"Blokada naczynia miksującego" TM, miksujemy 30-60 sek, obrót 6, pomagamy ciastu kopystką, wg uznania dłużej jeśli lubimy bardzo zmiksowane, krócej jeśli lubimy mniej zmiksowane. Na rozgrzaną patelnie z dość sporą ilością oleju nalewam jedną łyżkę masy i tworzę placuszka, smażę do zarumienienia. Smacznego 😋😁
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz