Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 2-3 szczypty pieprzu
- 1 jajko
- 150 g mąki
- 1000 g cukinii
- sól do smaku
sos
- sól do smaku
- 2-3 czubate łyżki koperku świeżego
- 100 g śmietany 12%
kawałki plastrów łososia
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Umyć i przekroić cukinię wzdłuż na pół, wyjąć gniazda nasienne NIE OBIERAĆ. Cukinię pokroić na drobniejsze kawałki. Zetrzeć 3-5 sekund obroty 5. Cukinia ma wyglądać jak starta na grubych oczkach tarki. Cukinię solimy i odkładamy na cedzak obciążąjąc na około 40 minut. cukinia puści sok i nie będzie taka wodnista. Po tym czase cukinie przekładamy do miski dodajemy makę i jajko oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy i smażymy placuszki kilka minut. Śmietanę mieszamy z pokrojonym koperkiem i solą. Ciepłe placuszki dekorujemy łyżeczką sosu i kawałkiem łososia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli użyjemy połowy porcji to mozna zamiast cedzaka użyć koszyczka do odsączenia. Cała porcja w koszyczku sie nie zmieści.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRE WE LA CJA !!! Mója jedyna sugestia, to dodatek...
RE WE LA CJA !!! Mója jedyna sugestia, to dodatek cebuli. Znacznie poprawia smak placuszków. Cała reszta bez zarzutu. I jeszcze zastąpiłam śmietanę serkirm maskarpone.Pycha!!!
Ale nie smakuje.
Ale nie smakuje.
Apetycznie wygląda !