Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM
- 1 porcje kapusta, młoda kapusta
- 0,5 pęczka koperek, świeży, poszatkować
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty cukier
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty pieprz, mielony
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty sok z cytryny
- 1 łyżki mąki pszennej
- 100 g masła
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Kapustę pokrojoną na mniejsze kawałki wrzucamy do i rozdrabniamy na obrotach 4. Kontrolowac stan rozdrobnienia w/g własnego gustu. (ok 20 s/obr 4).
Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka.
2. Dolać 500ml wody.
3. Doprawić 1 łyżką soli, 1 łyzką cukru oraz 1 łyżką mielonego pieprzu.
4. Gotować 20min/100st/1obr.
5. W między czasie na patelni roztopić 100g masła i pod koniec dodać 1 łyżke mąki na patelnie.
6. Po 20min wrzuć roztopione masło z mąką z patelni do"Blokada naczynia miksującego" .
7. Wrzuć poszatkowany koperek.
8. Wlej jedną łyżkę soku z cytryny.
9. Gotuj następnie 5min/100st/1obr.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz