3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM

  • 1 porcje kapusta, młoda kapusta
  • 0,5 pęczka koperek, świeży, poszatkować
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty cukier
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty pieprz, mielony
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty sok z cytryny
  • 1 łyżki mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę pokrojoną na mniejsze kawałki wrzucamy do i rozdrabniamy na obrotach 4. Kontrolowac stan rozdrobnienia w/g własnego gustu. (ok 20 s/obr 4).
    Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka.
    2. Dolać 500ml wody.
    3. Doprawić 1 łyżką soli, 1 łyzką cukru oraz 1 łyżką mielonego pieprzu.
    4. Gotować 20min/100st/1obr.
    5. W między czasie na patelni roztopić 100g masła i pod koniec dodać 1 łyżke mąki na patelnie.
    6. Po 20min wrzuć roztopione masło z mąką z patelni do Closed lid.
    7. Wrzuć poszatkowany koperek.
    8. Wlej jedną łyżkę soku z cytryny.
    9. Gotuj następnie 5min/100st/1obr.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy