3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Letnia sałatka ziemniaczana


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Letnia sałatka ziemniaczana

  • 500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 600 g ziemniaków, małych, nieobranych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w ćwiartki
  • 1 żółta papryka, pokrojona w ćwiartki
  • 70 g ogórków konserwowych
  • 100 g kwaśnej śmietany, 12%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 6
    35min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać 1 łyżeczkę soli, włożyć koszyczek, umieścić w nim ziemniaki, gotować ok. 25 min/Varoma/obr. 1. Ostrożnie sprawdzić, czy ziemniaki są ugotowane (powinny być lekko twarde), ewentualnie wydłużyc czas gotowania.
    2. Ziemniaki lekko przelać zimną wodą, odcedzić. Jeszcze ciepłe obrać, wystudzić, pokroić w plasterki i przełożyć do miski.
    3. Opróżnić i umyć naczynie miksujące.
    4. Do suchego naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8.
    5. Dodać paprykę i ogórki konserwowe, rozdrobnić 2–3 s/obr. 5.
    6. Dodać 1 łyżeczkę soli i pozostałe składniki, wymieszać 10 s/ Counter-clockwise operation /obr. 2.
    7. Ziemniaki polać sosem paprykowym, wymieszać i pozostawić na ok. 2 godziny w lodówce.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy