3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Duszony fenkuł


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

.

  • 3 łyżki oliwek czarnych lub zielonych bez pestek
  • 1 łyżka koncentratu warzywnego TM
  • 150 g wody
  • 2 cebule
  • 500 g pomidorów z puszki, krojonych bez skórki
  • 3 bulwy fenkułu
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć przekrojone na pół cebule i posiekać 4 s/obr.6. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  2. Dolać oliwę z oliwek i dusić 3 min/120°C/obr. 1.

  3. Bulwy fenkułu dokładnie umyć, odciąć zielone części.Wyciąć głąb, pokroić w cienkie paski lub rozdrobnić w TM 5 s/obr. 5

  4. Dusić 10 min/100°C/obr. 1.

  5. Dodać pomidory z puszki, oliwki, wodę i koncentrat warzywny.

  6. Dusić 20 min/100°C/obr wsteczne 1

  7. Podawać na gorąco.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis jakże prosty -prosi

    Zgłoszony przez J@dwiga na października 5, 2015 at 16:02.

    Przepis jakże prosty -prosi się o zrobienie. Dzięki za przepis z fenkulem ,którego smak i zapach jest cudowny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nigdy nie wykorzystywałam

    Zgłoszony przez margolak na czerwca 24, 2015 at 22:25.

    nigdy nie wykorzystywałam tego warzywa, więc potraktuję jak inspirację, dzięi tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze