Składniki
4 kawałek/kawałki/kawałków
cukinia nadziewana tuńczykiem
- 2 cukinie
- 1 puszki tunczyka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki śmietany, ja wolę jogurt naturalny
- 50 g sera żółtego, twardego
- 1 łyżki oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 szczypty pieprzu
- przyprawy: bazylia, rozmaryn, oregano w zależności od upodobań
-
6
55min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
nastawić piekarnik na 200st
przygotować naczynie żaroodporne i nasmarować je delikatnie oliwą
w
"Blokada naczynia miksującego" rozdrobnić ser żółty obr5/10sek
cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąsz, formułując łódeczki, miąsz zostawić na póżniej
do naczynia
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i czosnek i rozdrobnić 3sek/obr5, za pomocą kopystki zgarnąć skłądniki ze ścianek naczynia
dolać oliwy z oliwek i dusić Varoma/5min/obr1
włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" wydrążony wcześniej miąsz i gotować 10min/100st/
"Obroty wsteczne" /obr2
na trzy minuty przed końcem przez otwór w pokrywie dodać tuńczyka i koncentrat pomidorowy
żeby śmietana się nie ścięła, odłożyć łyżkę nadzienia do miseczki dodać śmietanę bądź jogurt, wymieszać, wlać z powrotem do naczynia
gotować jeszcze 2min/100st/
"Obroty wsteczne" /obr1
gotowym nadzieniem faszerować wydrążone cukinie, posypać przygotowanym wcześniej serem i włożyć na ok. 20 minut do piekarnika
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz