3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukinia nadziewana tuńczykiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 kawałek/kawałki/kawałków

cukinia nadziewana tuńczykiem

  • 2 cukinie
  • 1 puszki tunczyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany, ja wolę jogurt naturalny
  • 50 g sera żółtego, twardego
  • 1 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 szczypty pieprzu
  • przyprawy: bazylia, rozmaryn, oregano w zależności od upodobań
5

Przygotowanie

  1. nastawić piekarnik na 200st

    przygotować naczynie żaroodporne i nasmarować je delikatnie oliwą

    w Blokada naczynia miksującego rozdrobnić ser żółty obr5/10sek

    cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąsz, formułując łódeczki, miąsz zostawić na póżniej

     

  2. do naczynia Blokada naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek i rozdrobnić 3sek/obr5, za pomocą kopystki zgarnąć skłądniki ze ścianek naczynia

  3. dolać oliwy z oliwek i dusić Varoma/5min/obr1

  4. włożyć do Blokada naczynia miksującego wydrążony wcześniej miąsz i gotować 10min/100st/Obroty wsteczne/obr2

  5. na trzy minuty przed końcem przez otwór w  pokrywie dodać tuńczyka i koncentrat pomidorowy

  6. żeby śmietana się nie ścięła, odłożyć łyżkę nadzienia do miseczki dodać śmietanę bądź jogurt, wymieszać, wlać z powrotem do naczynia

  7. gotować jeszcze 2min/100st/Obroty wsteczne/obr1

  8. gotowym nadzieniem faszerować wydrążone cukinie, posypać przygotowanym wcześniej serem i włożyć na ok. 20 minut do piekarnika

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy