Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- Nadzienie
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 500 g twarogu, chudego
- 20 g oliwy z kiełków
- 60 g grysiku pszennego
- 50 g mleka, chudego
- 1 szczypta soli
- 1 laska wanilii, wydrążony miąższ
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- 0,5 łyżeczki słodziku, w płynie
- Suflet
- 12 - 14 makaronu cannelloni (150 g)
- 500 g mleka, chudego
- 20 g bułki tartej
- Sos
- 500 g moreli, pokrojonych na połówki
- 50 g wody
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka słodziku , w płynie
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Nadzienie: Oddzielić żółtka od białek, nałożyć motylek, umieścić białka i sól w naczyniu miksującym, ubić na sztywno ok. 2 min/obr. 4, przełożyć pianę do innego naczynia, zdjąć motylek.
- Do naczynia miksującego włożyć pozostałe składniki na nadzienie, wymieszać 15 s/obr. 3.
- Dodać pianę z białek, wymieszać 10 s/obr. 3. Suflet:
- Przy pomocy szprycy napełnić cannelloni nadzieniem i ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym.
- Zalać mlekiem i posypać bułką tartą, umieścić w nagrzanym piekarniku na środkowej prowadnicy. Czas pieczenia ok. 35 min/temp. 180°C. Sos:
- Do czystego naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, zmiksować 15 s/obr. 8.
- Cannelloni podawać na ciepło, polane sosem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzWskazówka z książki "Lekka kuchnia":...
Wskazówka z książki "Lekka kuchnia": Zamiast słodziku można użyć niewielkiej ilości cukru lub miodu.
Jak dla nas prabuje cukru. Ogólnie może...
Jak dla nas prabuje cukru. Ogólnie może być ale bez szału
Właśnie skończyliśmy jeść. 30
Właśnie skończyliśmy jeść. 30 minut to za mało żeby makaron się ugotował, mleko nie wchłoneło się więc był makaron z twarogiem i mlekiem. Ogólnie smaczne danie. Ale nie powtórzę.
dodaje do mojej kolekcji
dodaje do mojej kolekcji przepisów do wypróbowania

Wygląda apetycznie i to
Wygląda apetycznie
i to całkiem nowe, inne danie
dodaje do wypróbowania 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję