3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sola z warzywami


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • sok z połowy cytryny
  • 250 g sola
  • 450 g mieszanki warzyw
  • pieprz cytrynowy
  • 3 ząbka czosnku
  • 500 g wody
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 czubate łyżki jogurtu greckiego
  • 1 pęczka koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    sola z warzywami
  1. Do górnej części przystawki Varoma wsypać 300 g warzyw.

  2. Ryby polać wyciśniętym sokiem z cytryny,natrzeć wyciśniętym 1 ząbkiem czosnku i posypać pieprzem cytrynowym lub zwykłym do smaku.

  3. sole przykryć pozostałymi warzywami.

  4. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma i gotować na parze 15 min/Varoma/obr.1

  5. sos
  6. Do naczynia miksującego włożyć koperek bez łodyg, rozdrobnić 3 sek. obr.8, przełożyć do innego naczynia i odstawić.

  7. Do naczynia miksującego włożyć 2 ząbki czosnku, rozdrobnić 5 sek. obr.8.

  8. Dodać majonez, jogurt, rozdrobniony koperek, pieprz i sól do smaku.

  9. Wymieszać 5 sek. obr.3.

  10. Ułożyć warzywa na talerzu, położyć sole, polać sosem.

     

    Smacznego tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy