3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Losos z cytrusami i cebulka w karmelu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 700 gramów filetòw lososia bez skòry
  • 150 gramów soku pomarańczowego
  • 50 gramów soku z cytryny
  • 20 gramów cukru brązowego
  • 400 gramów wody
  • 2 plastry cytryny
  • szczypta soli

Cebulki w karmelu

  • 400 gramów cebuli czerwonej
  • 20 gramów cukru bialego
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów octu jabłkowego
  • 100 gramów soku pomarańczowego
  • sól,pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotowac lososia ( marynata): do naczyniu (miseczki...) wlac sok pomaranczowy, sok z cytryny, cukier, wlozyc filety lososia. Zostawic na kilka godzin w lodòwce. Ulozyc filety na Varomie, marynate wlac do Closed lid , dodac wode i sòl. Ulozyc Varome: 10min / Varoma / obr 1. Przygotowac cebule: Obrac i pokroic na 5mm plasterki. Wlozyc do zimnej wody na 10min. Do patelni wlac olej, cukier, dodac odcedzona z wody cebule, gotowac kilka min. na dosc malym ogniu. Nie mieszac, nie odwracac !!! Zostawic, by same sie " skarmelizowaly". Dodac ocet, sok, sòl, pieprz. Gotowac 10-12min na dosc duzym ogniu. Ulozyc filety na talerzu, na wierzchu ulozyc cebule. Podawac gorace.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy