Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 30 g drożdży świeżych
- szczypta cukru, (na drożdże aby szybciej ruszyły)
- 1 łyżka stołowa masła w temp. pokojowej
- 450 g mąki pszennej
- 5 g oliwy z oliwek
- 5 g soli, (lub 10g. jak ktoś lubi mocno słone pieczywo)
- 2 miarki thermomix ciepłej wody
Wykończenie
- 1 jajko, (roztrzepane z 1 łyżką ciepłej wody)
- sezam, mak lub inne ..., (do dekoracji)
Przygotowanie
Ciasto:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
# Zadbaj aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej - ułatwi to wyrastanie bułeczek.
# Pieczenie bułeczek to najlepszy odświeżacz powietrza w domu. Miły zapach pieczonego pieczywa roznosi się po całym domu.
# Oczywiście możesz formować inne kształty ... zaprezentowane tutaj bardzo ładnie komponują się na stole.
# Uzyskanie idealnych kształtów wymaga wprawy ... trzeba wyczuć czas kiedy powinno się podnieść temperaturę do 180 stopni. Jeżeli przerosną nie będą tak kształtne - ale nadal bardzo smaczne
# Przy formowaniu ruloników możesz lekko zwilżyć jedną dłoń. Warkocz będzie się lepiej układał.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDocument thrilled along with the researching you...
Document thrilled along with the researching you will designed to makes precise put up impressive. Delightful adventure! UFABETแทงบอลมือถือยอดนิยม
rewelacja
rewelacja
Przepyszne !!!
Przepyszne !!!
Przepyszne:) Polecam
Przepyszne
Polecam
Dziewczyny nie wyszlo mi
Dziewczyny nie wyszlo mi ciastl.Jest jak kruche a zarazem twarde
.Nie dam rady je uformowac.Co mam zrobic?
Polecam, bardzo smaczne
Polecam, bardzo smaczne
Można, ale raczej jako
Można, ale raczej jako dodatek - sama mąka z pełnego przemiału zapewne będzie za ciężka. Nie wiem czy wyrośnie tak jak trzeba
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Mam pytanko. Przepis wygląda
Mam pytanko. Przepis wygląda świetnie więc na pewno spróbuję, ale chciałabym się dowiedzieć czy zamiast białej mąki mogę użyć z pełnego przemiału. Pozdrawiam
Mega szybkie i bardzo
Mega szybkie i bardzo pyszne
UWIELBIAM te bułeczki są
UWIELBIAM te bułeczki są pyszne
piękę je często
Zapomiałam o gwiazdkach,
Zapomiałam o gwiazdkach, oczywiście 5, bo... więcej nie można
Bułeczki są naprawdę urocze,
Bułeczki są naprawdę urocze, pyszne i nadspodziewanie szybko się je robi
A przyznaję, że obawiałam się, czy mi wyjdą. Ciasto samo wychodzi z TM zostawiając go czystym
Zrobiłam próbę przed sezonem i... wpakowałam się... maja być zawsze na grilu, obawiam się, że ilość z przepisu razy 4 może wystarczy 
Bardzo dziękuję za przepis
Rewelacyjnie smakują i
Rewelacyjnie smakują i wyglądają. Polecam spróbujcie bo warto !
Rewelacja polecam
Rewelacja
polecam 
Rzeczywiście,bułeczki są
Rzeczywiście,bułeczki są naprawdę urocze i mam nadzieję,że będą pyszne.Zaraz wypróbuję przepis
Renka
dodałam do
dodałam do wypróbowania.Pozdrawiam
Niestety pogoda spłatała nam
Niestety pogoda spłatała nam figla- deszcz i zimno
Grill przełożony na póżniejszy termin, więc bułeczki będą wypróbowane później
Ale "co się odwlecze, to nie uciecze" 
Oj tak. Pogoda zachęca do
Oj tak. Pogoda zachęca do pierwszych prób grillowych ... Niewykluczone, że i u mnie w ten weekend coś "odpalimy"
Bułki smiało polecam na taką okazję. Będą smakowały wszystkim.
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
W sobotę otwieramy sezon
W sobotę otwieramy sezon grillowy
Bułeczki będą do wypróbowania, bo wyglądają smakowicie 
Upieklam, wraz z mezem i
Upieklam, wraz z mezem i dziecmi zjadlam i nie ma
Mialy byc jako przekaska a znikly z talerza w mgnieniu oka. Zrobie ma weekend na dzialke. Buleczki przepyszne!
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Sam dziękuję za przepis na
Sam dziękuję za przepis na pyszne bułeczki i wszystkie komentarze
Pozdrawiam 
Bardzo mi miło! Owocnych
Bardzo mi miło!
Owocnych testów więc życzę.W razie pytań pisz wiadomości przez przepisownie. Postaram się pomóc. Pozdrawiam.
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Witaj SAM ja jestem Kasia,
Witaj SAM
ja jestem Kasia, fanem TM i Przepisowni jestem od niedawna, ale dzięki konkursowi trafiłam na Twoją stronkę. I nie żałuję
na pierwszy ogień biorę bułeczki - ciekawa jestem czy wyjdą mi takie urocze jak Tobie. 
pozdrawiam, miłego dnia Rude
SAM, dzięki za cierpliwość i
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Dziękuje ))i zapraszam do
Dziękuje
))i zapraszam do wytestowania słonecznikowo-dyniowych.Nie są może tak efektowne w wyglądzie - zapewniam jednak - równie smaczne 
http://www.przepisownia.pl/przepisy/aromatyczne-dyniowo-s%C5%82onecznikowe-bu%C5%82eczki/445815
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Wypróbowałam już wiele
Wypróbowałam już wiele przepisów na bułki i stwierdzam, że ten przepis jest rewelacyjny.!!!!
Piekę te bułeczki bardzo często i za każdym razem wzbudzają zachwyt.
Dzięki!
Cieszę się, że mogłem pomóc w
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Piekłam je nieskoczenie wiele
Piekłam je nieskoczenie wiele razy, za każdym razem są genialne! Poleciłam wielu znajomym.Zapoznawałam się z innymi Twoimi przepisami i niektóre już też robiłam. Zastanawiam się tylko, dlaczego zawsze piszesz o składnikach (niektórych) , że mają być w temperaturze pokojowej. Jakie to ma znaczenie, jestem ciekawa. Zauważyłam też, że drożdżowe ciasta w/g Twoich receptur wyrastają już w piekarniku i potem dalej sa wypiekane . Pomysł ten dla mnie doskonale skraca czas przygotowania i pieczenia. Jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności kulinarnych! W najbliższym czasie upiekę focaccię i zrobię koreczki bankietowe. To będzie dla wyjątkowych gości. Chcę zaimponować.

GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
U mnie na każdej imprezie w
U mnie na każdej imprezie w plenerze pokazują się te bułeczki.Smaczne i przy okazji efektownie.Współbiesiadnicy chwalą ...
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Dziś właśnie je upiekłam. Są
Dziś właśnie je upiekłam. Są REWELACYJNE! GRATULUJĘ!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Tak aby po zwinięciu powstały
Tak aby po zwinięciu powstały 3 max 4 żeberka. Tak na oko to około "kilkanaście cm".Nadwyżkę po skręceniu można zawsze odciąć nożem
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Jak długie powinny być
Jak długie powinny być ruloniki ciasta? Moje bułeczki wyszły pulchne,pyszne ,ale troszke nierówne
Wczoraj piekłam na próbę,
Wczoraj piekłam na próbę, wyszły rewelacyjne! Dzisiaj chyba znowu je upiekę.
Zbliża się długi wekend i
Zbliża się długi wekend i czas rozpocząć sezon grilowy, więc napewno zrobię Twoje bułeczki
Dziwnego nic... Tylko im
Dziwnego nic... Tylko im ciasto dluzej rosnie, tym jest bardziej lekkostrawne, wiadomo. A ja mam klopoty z zoladkiem, niestety... Bede musiala zrobic po swojemu, trudno... Dzieki za odpowiedz.
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Tak rosną w piekarniku (w
Tak rosną w piekarniku (w temp. 50 stopni) leżąc na blaszce do pieczenia. Coś w tym dziwnego? Jeżeli tylko ciasto zostało wykonane z produktów w temp. pokojowej wystarsza 10min i są gotowe do pieczenia.
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Wygladaja smacznie...
Wygladaja smacznie... tylko... czas rosniecia ciasta po wyrobieniu??? 1/2 -1 godz.? Az podwoi objetosc? Po polozeniu na blaszce ma rosnac?

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

No urocze te bułeczki
No urocze te bułeczki
wyglądają super 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję