Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
chleb z płatkami owsianymi
- 40 g drożdże
- 500 g wody
- 1 łyżki miodu
- 500 g mąki, 750 lub inna
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju, z pierwszego tłoczenia
- 30 g siemienia lnianego
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- 0,5 łyżeczki kminku, jeśli ktoś lubi
-
6
41h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Drożdze + woda + miód
"Obroty wsteczne" 3 min, 37 stopni
- Do zaczynu dodać mąkę, olej, siemie lniane, płatki owsiane górskie, kminek, sól
"Ciasto" l 3 minuty, interwał, bieg 1.
Ciasto przełożyć do miski do wyrastania, ok. 40 minut. Następnie przełożyć do formy do pieczenia i nastawić piekarnik. Włożyć chleb po nagrzaniu piekarnika.
Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni - góra dół.
Smacznego
zaczyn
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto wydaje się trochę rzadkie, ale nie dodawałem więcej mąki.
Po wyjęciu z piekarnika zawsze chleb z góry spryskuję wodą i przykrywam bawełnianą ściereczką.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz