Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 2 łyżeczki soli
- 140 g mąki żytniej chlebowej
- 170 g mąki pszennej razowej, typ 2000
- 340 g mąki pszennej chlebowej typ 750
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 łyżeczki oliwy
- 40 g drożdży
- 410 g wody
- 3 łyżeczki cukru, można zastąpić miodem
-
6
2h 40min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto"
Piec ok. 40 min w 200 stopniach C.
Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni
"Obroty wsteczne" 2
"Blokada naczynia miksującego"
2 etap
3 etap
1 etap
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Cleb w miarę szybko wyrasta. Wnętrze foremki posmarowałem masłem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChlebek jest przepyszny nastepnego dnia nadal...
Chlebek jest przepyszny
nastepnego dnia nadal smakowity
Świetny przepis chlebek
Świetny przepis chlebek rośnie szybko.Piekłam na termoobiegu wyszedł znakomicie .Bardzo wszystkim smakuje a zapach niesamowity. Wielkie dzięki. Polecam wszystkim spróbujcie bo warto
Wkładamy do nagrzanego.
Wkładamy do nagrzanego.
Czy wkładamy do nagrzanego
Czy wkładamy do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?
Mirku, dziękuję
31x11
31x11
Dzięki za szybką odpowiedź .
Dzięki za szybką odpowiedź .
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dzień dobry, klasyczna
Dzień dobry, klasyczna keksówka średniej wielkości. Jutro podam dokładne wymiary (jestem poza domem).
40 minut 200 stopni C
40 minut 200 stopni C
Mirku podaj wymiary blaszki
Mirku podaj wymiary blaszki na której pieczesz chleb
Mirek napisz w jakiej
Mirek napisz w jakiej temperaturze i ile czasu do pieczenia .
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.