3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb prosty Mirka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy, z oliwek
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 400 g maki pszennej chlebowej, 750
  • 2 łyżeczki cukru
  • 280 g wody
  • 40 g świeżych drożdży
  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1 etap
  1. Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni Counter-clockwise operation 2 Closed lid

     

  2. 3 etap
  3. Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 40 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do  200 stopni, piec ok. 40 minut

  4. 2 etap
  5. Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min Closed lidDough mode

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Chleb długo jest świeży. Swoim smakiem przypomina mi chleb wypiekany w automacie, kiedyś...


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja do ciasta dosypałem 30 g

    Zgłoszony przez Piotr787 na stycznia 4, 2015 at 19:16.

    Ja do ciasta dosypałem 30 g słonecznika.Znacznie podnośi smak tmrc_emoticons.)

    Piotr 787

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbuję przy najbliższej

    Zgłoszony przez miros na października 19, 2014 at 22:41.

    Spróbuję przy najbliższej okazji. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Može spróbuj dać 25 g drożdży

    Zgłoszony przez kokolidek na października 19, 2014 at 10:24.

    Može spróbuj dać 25 g drożdży - na taką ilość mąki wystarczy. Pozdrawiam.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze