Składniki
1 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 2 łyżeczki soli
- 3 łyżki oliwy, z oliwek
- 100 g mąki orkiszowej
- 400 g maki pszennej chlebowej, 750
- 2 łyżeczki cukru
- 280 g wody
- 40 g świeżych drożdży
-
6
2h 40min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni
"Obroty wsteczne" 2
"Blokada naczynia miksującego"
Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 40 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut
Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto"
1 etap
3 etap
2 etap
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Chleb długo jest świeży. Swoim smakiem przypomina mi chleb wypiekany w automacie, kiedyś...
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa do ciasta dosypałem 30 g
Ja do ciasta dosypałem 30 g słonecznika.Znacznie podnośi smak
Piotr 787
Spróbuję przy najbliższej
Spróbuję przy najbliższej okazji.
Može spróbuj dać 25 g drożdży
Može spróbuj dać 25 g drożdży - na taką ilość mąki wystarczy. Pozdrawiam.
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich