 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     25 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Masa kakaowa
- 180 g oleju słonecznikowego
- 140 g wody
- 130 g cukru
- 25 g ciemnego kakao
Ciasto biszkoptowe
- 5 jajek
- 120 g cukru
- 300 g mąki tortowej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
Masa serowa
- 200 g masła, miekkiego
- 70 g drobnego cukru
- 500 g twarogu
Bita śmietana
- 0,5 litra śmietany, 36% tłuszczu
- 3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo
- 1 słoiki dżem z czarnej porzeczki
- 5 kostek gorzkiej czekolady
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Masa kakaowa
 1. W "Blokada naczynia miksującego"  umieścić wszystkie składniki na masę      kakaową, podgrzać 2,5min/80℃/obr.2. Przelać do innego naczynia i przestudzić. "Blokada naczynia miksującego"  umieścić wszystkie składniki na masę      kakaową, podgrzać 2,5min/80℃/obr.2. Przelać do innego naczynia i przestudzić. "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
 Ciasto biszkoptowe
 2. W "Blokada naczynia miksującego"  umieścić "Blokada naczynia miksującego"  umieścić "Blokada naczynia miksującego"  motylek, dodać jajka i cukier, ubijać 5min/37℃/obr.4 "Blokada naczynia miksującego"  motylek, dodać jajka i cukier, ubijać 5min/37℃/obr.4
 3. 50sek przed końcem ubijania wlewamy masę kakaową.
 4. Nie ściągając motylka, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, mieszamy 20sek/obr.2
 5. Przelewamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 175℃ 30-40 min do suchego patyczka.
 6. Studzimy i przekrawamy na pół wdłuż.
 Masa serowa
 7. W czystym "Blokada naczynia miksującego"  umieszczamy wszystkie składniki na masę serową i miksujemy 30sek/obr.10 pomagając sobie kopystką. "Blokada naczynia miksującego"  umieszczamy wszystkie składniki na masę serową i miksujemy 30sek/obr.10 pomagając sobie kopystką.
 Bita śmietana
 8. Do czystego i suchego "Blokada naczynia miksującego"  wlewamy śmietana i cukier, zakładamy motylek. "Blokada naczynia miksującego"  wlewamy śmietana i cukier, zakładamy motylek.
 9. Ubijamy bez założonej miarki do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
 Przekładanie
 10. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować dżem porzeczkowy, wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem, również rozsmarować dżem porzeczkowy i wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą.
 Smacznego
Wykonanie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jaki twaróg? Mielony, tłusty, półtłusty?
jaaagoda: blaszka standardowa
Na jaką blaszkę jest ten przepis?