 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                8min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                8min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
opublikowany: 01/03/21
                            
                zmieniono dnia: 01/03/21
                    Składniki
Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami
- 130 g masła
- 100 g cukru
- 200 g wody
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 300 g mleko w proszku
- 100 g orzechy laskowe, połówki
- 100 g orzechy włoskie, łuskane, połówki
- 80 g pistacji obranych
- 80 g żurawina, suszona
- 12 herbatników czekoladowych, pokruszone
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do  "Blokada naczynia miksującego"  wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia 4min/40℃/obr.2. "Blokada naczynia miksującego"  wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia 4min/40℃/obr.2.
 2. Do masy dodajemy mleko w proszku, mieszamy 1min/obr.5.
 3. Dodajemy bakalie i pokruszone herbatniki, mieszamy 2-3 min/obr.5do uzyskania gęstej masy, możemy pomóc sobie kopystką.
 4. Formę keksówkę wykładamy folią spożywczą tak, aby wystawała z obydwu stron ponad formę.
 5. Przekładamy masę do formy, dociskamy, przykrywamy wystającą folią i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
 6. Kroimy wg uznania.
 SMACZNEGO 😊
Masa na blok
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze