 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                3min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                3min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     200 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Majonez wegański (na surowo)
- 200 g orzechów nerkowca, Zalać wodą odstawić na 5-6h. Po tym czasie odlać wodę, wypłukać i wrzucić do TM dodając:
- 4 łyżki niepasteryzowanego octu jabłkowego
- 3 łyżki sosu sojowego naturalnie fermentowanego
- 6 łyżek oleju tłocznego na zimno
- 1 łyżki syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 2-3 szczypty soli, pieprzu
- 200 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystko razem miksujemy w  "Blokada naczynia miksującego" 2-3 min/obr. 10 stopniowo dolewając wodę aż do uzyskania konsystencji majonezu. "Blokada naczynia miksującego" 2-3 min/obr. 10 stopniowo dolewając wodę aż do uzyskania konsystencji majonezu.
 Przechowujemy w lodówce do 10 dni w szczelnie zamykanym słoiku.
Majonez wegański
Porady
Można wcześniej zmiksować wszystkie produkty a potem dolać wody i wymieszać.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze