Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 750 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w podłużne ćwiartki
 - 500 g kalarepy, pokrojonej w słupki (jak frytki)
 - 500 g marchewki, pokrojonej w plasterki
 - 500 g wody
 - 1 łyżeczka soli
 - 150 g groszku, mrożonego
 - Sos:
 - 60 g białego wina
 - 100 g masła, pokrojonego na kawałki
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - 4 żółtka
 - 1 łyżeczka cukru
 - 2 szczypty soli
 - 1 szczypta pieprzu
 - 100 g jogurtu naturalnego
 - 15 g liści bazylii, pociętych w paski
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Warzywa :
Ziemniaki umieścić w koszyczku, kalarepę ułożyć w dolnej części przystawki Varoma, marchewkę w jej górnej części. - Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, włożyć koszyczek z ziemniakami, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 30 min/Varoma/obr. 2.
 - Do marchewki dodać groszek, dalej gotować 5 min/Varoma/obr. 2. 
 - Varomę i koszyczek odstawić, opróżnić naczynie miksujące. 
Sos holenderski: - Do naczynia miksującego wlać wino, sok z cytryny, włożyć masło, żółtka, cukier, sól i pieprz, gotować 6 min/80°C/obr. 4. 
 - Dodać jogurt i bazylię, wymieszać 10 s/obr. 3. 
 - Ziemniaki i warzywa podawać polane sosem. 
 
- Warzywa :
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Warzywa zrobiłam inne, ale i tak cała tajemnica w pysznym sosie!nie miałam świeżej Bazyli To dałam suszoną, tak dość sporo i więcej pieprzu☺pycha!
pyszne . robiłam juz kilkukrotnie !
            
Dziekuje za przepis😀 Polecam
            
Mniam