 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 31/08/17
                    Składniki
- 850 g wody
- 2 kostki bulionu drobiowego
- 300 g kuskusu
- 1 kawałek imbiru, (2-3 cm), pokrojonego w cienkie plasterki
- 100 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta szafranu
- 1 laska cynamonu
- 250 g bakłażana, pokrojonego w małe kostki
- 250 g groszku, świeżego lub mrożonego
- 400 g cukinii, pokrojonej w małe kostki
- 300 g ciecierzycy z puszki, odsączonej
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, dodać kostkę bulionu, zagotować 6 min/100°C/obr. 1.
- Dodać kuskus, gotować 3 min/90°C/obr. 1.
- Kuskus przełożyć do miski, przykryć folią aluminiową i odstawić.
- Do umytego i suchego naczynia miksującego włożyć imbir, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać cebulę i marchew, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać oliwę, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać 350 g wody, kostkę bulionu, szafran i cynamon, gotować 5 min/100°C/  "Obroty wsteczne"  / obr. 1. "Obroty wsteczne"  / obr. 1.
- Dodać warzywa i sól, gotować 20 min/100°C/  "Obroty wsteczne"  /obr. 1. "Obroty wsteczne"  /obr. 1.
- Dodać połowę natki pietruszki, wymieszać 10 s/  "Obroty wsteczne"  /obr. 2. "Obroty wsteczne"  /obr. 2.
- Wyłożyć warzywa na wcześniej przemieszany widelcem kuskus. Całość posypać resztą pietruszki.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Szybko i smacznie
Wskazówka z książki "Lekka kuchnia": Zamiast bakłażana można użyć dyni.
Kasza sie zbytnio rozgotowała,a le jeśli chodzi o smak to danie bardzo dobre.
dla mnie tez jakos tak nie bardzo podeszlo,za geste .....a kuskus lubie,chyba pozostane przy tradycyjnym przygotowaniu
Niestety dla nas okazało się być za słodkie...podratowaliśmy to przyprawiając na ostro
Bardzo smaczne i lekkie danie!