Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Zupa z soczewicy z bekonem
- 2 ząbek czosnku
- 110 g biała cebula, podzielona na ćwiartki
- 70 g marchwi, pokrojonej na małe kawałki
- 100 g selera naciowego, łodygi pokrojone na 3cm kawałki lub korzenia selera
- 30 g oleju rzepakowego
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, chudego podsmażonego (waga 150g po podsmażeniu na patelni)
- 300 g soczewicy, suszonej, czerwonej namoczonej 30min przed gotowaniem
- 400 g pomidorów, z puszki, pokrojonych lub passaty z pomidorów
- 800 g wody, wrząktku
- 2 kostki bulionu, z kurczaka lub bulionetki
- 1 czubate łyżki przecieru pomidorowego
- 1 płaskiej łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 1 czubate łyżki papryka, mielona
- 1 płaskiej łyżeczki pieprz, mielony, najlepiej świerzo mielony
- 1 czubate łyżki natka pietruszki, świeża, poszatkowanej
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulę, seler, marchew i oliwę, posiekać 5 s / obr.7 . Zeskrobać łopatką boki naczynia miksującego.Dodać podsmażony i pokrojony na małe kawałki boczek oraz olej smażyć 5 min / 120 ° C / obr . 0,5 . Zeskrobać łopatką boki naczynia miksującego.
Dodać odsączoną z wody wcześniej namoczoną czerwoną soczewicę, pokrojone pomidory z puszki lub passate z pomidorów, wodę, bulion/etki drobiowy/e, koncentrat przecieru pomidorowego , paprykę wedzoną i czerwona, sól i pieprz, a następnie w koszyczku zamiast miarki gotować 40-60 min / 100 ° C /"Obroty wsteczne" / obr.0,5 lub zgodnie z opakowaniem instrukcje, aż soczewica i groszek zostaną ugotowane.
Podzielić zupę na miski, posypać pieprzem, natką pietruszki i podawać na gorąco.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można podawać z pieczywem czosnkowym.
Jak ktoś woli wersję bardziej pikantną to można dodać 1 płaską łyżeczkę Harissy lub 1/2 łyżeczki chilli mielonego suszonego.
Oczywiście jak ktoś chce bardziej pikantne to można dodać więcej Harissy lub chilly, ale to już wegług uznania.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz