3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z grzybami w pięciu smakach


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa z grzybami w pięciu smakach

  • 100 gramów kapusty pekińskie, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 200 gramów makaronu ryżowego, suchego Vermicelli
  • 180 gramów marchwi, pokrojonej na kawałki
  • 35 gramów oliwy z oliwek
  • 3 ząbki ząbka czosnku
  • 10 gramów czerwonej papryczki chili
  • 10 gramów korzenia imbiru, świeżego, pokrojony na 2 mm plastry
  • 400 gramów boczniak, świeży, pokrojony na 5-7 cm kawałki
  • 40 gramów sos sojowy
  • 10 gramów soku z cytryn
  • 1 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczki przyprawa chińska 5 smaków, w proszku
  • 4 łyżeczki olej sezamowy, prażony
  • 4 łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • kolendra, świeża, do dekoracji
  • 1 litra wody
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć kapustę i koncentrat bulionu warzywnego, rozdrobnic 5s/obr 5. Przełożyć na dno innego garnka.
  2. Makaron ryżowy połamać na 10 cm kawałki i przełożyć do garnka na wyłożoną kapustę.
  3. Do Blokada naczynia miksującego włożyć marchew, 25 g oliwy, rozdrobnić 4s/obr. 5. Składniki zgarnąć ze ścianek na dno Blokada naczynia miksującego i dusić 4 min/120°C/obr. 1. przełożyć z Blokada naczynia miksującego na makaron.
  4. do Blokada naczynia miksującegowłożyć czosnek, chili, imbir, 10 g oliwy, rozdrobnić 3s/obr. 8. składniki zgarnąć na dno Blokada naczynia miksującego i dusić .
  5. dodać bocniaki, sos sojowy, sok z cytryny, cukier i przyprawę chińską 5 smaków, dusić 40 sek/120°C/Brak obrotów wstecznych/obr.1. Skłądniki zgarnąć na dno Blokada naczynia miksującego i dusić kolejne 3min 30s/120°C/obrMieszanie. Przełożyć i rozprowadzić równomiernie do garnka na wcześniejsze skłądniki, dodać olej sezamowy, i sezam.
  6. Do Blokada naczynia miksującego wlać wodę, 5sek/obr. 10, następnie gotować 10 min/100°C/obr. 1, zalać skłądniki w garnku, przykryć pokrywką pozostawić na ok 10 15 min. Wymieszać wszystko i podawać w miseczkach z świeżą kolendrą.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Potrzebny garnek z przykrywką o pojemności ok 2 litrów


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy