3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z grzybami w pięciu smakach


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa z grzybami w pięciu smakach

  • 100 gramów kapusty pekińskie, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 200 gramów makaronu ryżowego, suchego Vermicelli
  • 180 gramów marchwi, pokrojonej na kawałki
  • 35 gramów oliwy z oliwek
  • 3 ząbki ząbka czosnku
  • 10 gramów czerwonej papryczki chili
  • 10 gramów korzenia imbiru, świeżego, pokrojony na 2 mm plastry
  • 400 gramów boczniak, świeży, pokrojony na 5-7 cm kawałki
  • 40 gramów sos sojowy
  • 10 gramów soku z cytryn
  • 1 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczki przyprawa chińska 5 smaków, w proszku
  • 4 łyżeczki olej sezamowy, prażony
  • 4 łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • kolendra, świeża, do dekoracji
  • 1 litra wody
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do włożyć kapustę i koncentrat bulionu warzywnego, rozdrobnic 5s/obr 5. Przełożyć na dno innego garnka.
  2. Makaron ryżowy połamać na 10 cm kawałki i przełożyć do garnka na wyłożoną kapustę.
  3. Do włożyć marchew, 25 g oliwy, rozdrobnić 4s/obr. 5. Składniki zgarnąć ze ścianek na dno i dusić 4 min/120°C/obr. 1. przełożyć z na makaron.
  4. do włożyć czosnek, chili, imbir, 10 g oliwy, rozdrobnić 3s/obr. 8. składniki zgarnąć na dno i dusić .
  5. dodać bocniaki, sos sojowy, sok z cytryny, cukier i przyprawę chińską 5 smaków, dusić 40 sek/120°C//obr.1. Skłądniki zgarnąć na dno i dusić kolejne 3min 30s/120°C/obr. Przełożyć i rozprowadzić równomiernie do garnka na wcześniejsze skłądniki, dodać olej sezamowy, i sezam.
  6. Do wlać wodę, 5sek/obr. 10, następnie gotować 10 min/100°C/obr. 1, zalać skłądniki w garnku, przykryć pokrywką pozostawić na ok 10 15 min. Wymieszać wszystko i podawać w miseczkach z świeżą kolendrą.
10
11

Porady

Potrzebny garnek z przykrywką o pojemności ok 2 litrów


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy