Składniki
4 porcja/porcje/porcji
zupka
- pietruszka zielona
- 2 łyżki zmielonej soczewicy
- 40 g masła
- imbir,gałka muszkatołowa
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżeczki soli
- 550 g wody
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 60 g korzenia pietruszki
- 60 g selera naciowego
- 120 g selera
- 2 srednie cukinie
- 1 ser camembert
- 5 suszonych pomidorów
-
6
18min
Czas całkowity 18minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Warzywa pokroić w duże kostki, rozdrobnić 20 sekund/obroty 5.
Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
Dodać 2 łyżki oleju, gotować 3 minuty/ SF/ obroty 2.
Dodać wodę, kostkę rosołową, ser camembert obrany zbiałej skórki i przyprawy do smaku.
Gotować 15 minut/ 100 stopni/ obroty 1.
Rozdrobnić 30 sekund/ obroty 8-9. Suszone pomidory pokroić w paseczki i udekorować nimi zupę.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Białą skórkę z sera camembert można pokroić w paseczki, wymieszać z suszonymi pomidorami i udekorować taką mieszanką zupę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczna domownicy się
Bardzo smaczna
domownicy się zajadali 
Bardzo smaczna zupka.
Bardzo smaczna zupka. Polecam!
Ciekawy przepis. Dodaję do
Ciekawy przepis. Dodaję do wypróbowania.