3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa pomodorowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupa

  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta majeranku
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • 1 kostka rosołowa
  • 500 g wody
  • 500 g przecieru passata
  • 3 łyżki oleju
  • 4 małe ząbki czosnku
  • 2 duże cebule
  • 200 g pomidorów
  • 1 łyżeczka płaska cukru
  • 150 g śmietany lub serka topionego
  • listki bazylii do smaku
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć pokrojoną cebulę, czosnek i obrane ze skóry pomidory. Obroty 6/15 s

  2. Dodać olej i 3 min/100 stopni/obroty 1

  3. Dodać przecier, wodę, kostkę rosołową, pietruszkę, sól, pieprz, majeraneki cukier, 15 minut/100 stopni/obroty 2

  4. Dodać śmietanę lub serek topiony i bazylię i mieszac 1 minutę, obroty 4 i zwiększać do 8.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać z makaronem lub lanymi kluseczkami tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy