Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
zupa
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
- szczypta majeranku
- 1 łyżeczka suszonej pietruszki
- 1 kostka rosołowa
- 500 g wody
- 500 g przecieru passata
- 3 łyżki oleju
- 4 małe ząbki czosnku
- 2 duże cebule
- 200 g pomidorów
- 1 łyżeczka płaska cukru
- 150 g śmietany lub serka topionego
- listki bazylii do smaku
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do naczynia włożyć pokrojoną cebulę, czosnek i obrane ze skóry pomidory. Obroty 6/15 s
Dodać olej i 3 min/100 stopni/obroty 1
Dodać przecier, wodę, kostkę rosołową, pietruszkę, sól, pieprz, majeraneki cukier, 15 minut/100 stopni/obroty 2
Dodać śmietanę lub serek topiony i bazylię i mieszac 1 minutę, obroty 4 i zwiększać do 8.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać z makaronem lub lanymi kluseczkami
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz