3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa pomidorowo - jogurtowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 90 g przecieru pomidorowego
  • 80 g jogurtu naturalnego, bałkańskiego / greckiego
  • 45 g mąki pszennej
  • 1 jajko kurze
  • 800 g wody
  • 200 g mleka
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 20 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

    Zupa
  1. Zmiksuj przecier, jogurt, mąkę i jajko 10 sekund obrót 3. Kopystką zepchnij mieszankę na dno naczynia. Następnie miksuj 15 sekund obrót 4. Włącz obrót 3 i wlej mleko a następnie wodę. Dodaj pół kostki rosołowej i pół łyżeczki soli. Gotuj 20 minut, 100C, obrót 2.Dodaj masło i gotuj 5 minut, 100C, obrót 2.Zmiksuj 10 sekund, obrót 8. Dodaj soli jeśli to konieczne.Zupa gotowa! Ja lubię ją z drobnym makaronem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy