3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa po pekińsku


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa po pekińsku

  • 250 g filetu z kurczaka
  • 450 g Mieszanki Chińskiej ( mrożonki )
  • 1200 g wody
  • 3 kostek bulionówki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ( np. jabłkowego )
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • przyprawy orientalne ewentualnie sół pieprz
  • 1 jajko
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka pokroić w małe wąskie paseczki i wsypac do Closed lid wraz z olejem a następnie przysmażyć 4minuty / Varoma / Counter-clockwise operation 1.

    Wlać wodę, kostki bulionu, sos sojowy, ocet jabłkowy, mrożonkę warzyw chińskich, przyprawy i zagotować 20 mniut / Varoma / Counter-clockwise operation 1

    5 minut przed końcem gotowania mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody wlać przez otwór.

    Krótko przed końcem gotowania wlewamy roztrzepane jajko do zupy.

    Smacznego !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy