Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa po pekińsku
- 250 g filetu z kurczaka
- 450 g Mieszanki Chińskiej ( mrożonki )
- 1200 g wody
- 3 kostek bulionówki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ( np. jabłkowego )
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- przyprawy orientalne ewentualnie sół pieprz
- 1 jajko
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- Filet z kurczaka pokroić w małe wąskie paseczki i wsypac do
wraz z olejem a następnie przysmażyć 4minuty / Varoma /
1.
Wlać wodę, kostki bulionu, sos sojowy, ocet jabłkowy, mrożonkę warzyw chińskich, przyprawy i zagotować 20 mniut / Varoma /1
5 minut przed końcem gotowania mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody wlać przez otwór.
Krótko przed końcem gotowania wlewamy roztrzepane jajko do zupy.
Smacznego !!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczna no i łatwo się ją robi.
Bardzo smaczna no i łatwo się ją robi.
dzisiaj robilam....bardzo dobra
dzisiaj robilam....bardzo dobra