3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa po pekińsku


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa po pekińsku

  • 250 g filetu z kurczaka
  • 450 g Mieszanki Chińskiej ( mrożonki )
  • 1200 g wody
  • 3 kostek bulionówki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ( np. jabłkowego )
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • przyprawy orientalne ewentualnie sół pieprz
  • 1 jajko
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka pokroić w małe wąskie paseczki i wsypac do Blokada naczynia miksującego wraz z olejem a następnie przysmażyć 4minuty / Varoma / Obroty wsteczne 1.

    Wlać wodę, kostki bulionu, sos sojowy, ocet jabłkowy, mrożonkę warzyw chińskich, przyprawy i zagotować 20 mniut / Varoma / Obroty wsteczne 1

    5 minut przed końcem gotowania mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody wlać przez otwór.

    Krótko przed końcem gotowania wlewamy roztrzepane jajko do zupy.

    Smacznego !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz