Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa po pekińsku
- 250 g filetu z kurczaka
- 450 g Mieszanki Chińskiej ( mrożonki )
- 1200 g wody
- 3 kostek bulionówki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ( np. jabłkowego )
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- przyprawy orientalne ewentualnie sół pieprz
- 1 jajko
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Filet z kurczaka pokroić w małe wąskie paseczki i wsypac do
"Blokada naczynia miksującego" wraz z olejem a następnie przysmażyć 4minuty / Varoma /
"Obroty wsteczne" 1.
Wlać wodę, kostki bulionu, sos sojowy, ocet jabłkowy, mrożonkę warzyw chińskich, przyprawy i zagotować 20 mniut / Varoma /"Obroty wsteczne" 1
5 minut przed końcem gotowania mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody wlać przez otwór.
Krótko przed końcem gotowania wlewamy roztrzepane jajko do zupy.
Smacznego !!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper !!!! jak z restauracji....
Super !!!! jak z restauracji.
Dziękuję 🙂
Bardzo smaczna no i łatwo się ją robi.
Bardzo smaczna no i łatwo się ją robi.
dzisiaj robilam....bardzo dobra
dzisiaj robilam....bardzo dobra