 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 26/01/17
                            
                zmieniono dnia: 18/08/17
                    Składniki
Śląska sałatka z śledzia i słoninki
- 400 g płatów śledziowych solonych
- 1 cebula
- 75 g słoniny wędzonej
- 4-5 ogórków kiszonych
- 1 łyżka bułki tartej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, włożyć do  "Blokada naczynia miksującego"  i na 6 sekund / obroty 4 rozdrobnić a nastepnie kopystką zrzucić z boków kawałki cebuli na dno naczynia. "Blokada naczynia miksującego"  i na 6 sekund / obroty 4 rozdrobnić a nastepnie kopystką zrzucić z boków kawałki cebuli na dno naczynia.
 2. Płaty śledziowe opłukać i osuszyć, nastepnie wraz z pokrojoną słoniną wrzucić do "Blokada naczynia miksującego"  i zmiksować 6 sekund / obroty 7. Znowu kopystką wszystko zrzucić na dno. "Blokada naczynia miksującego"  i zmiksować 6 sekund / obroty 7. Znowu kopystką wszystko zrzucić na dno.
 3. Dodać kiszone ogórki i bułkę tartą, ewentualnie szczyptę pieprzu i zmiksować 5 sekund / obroty 5.
 Smacznego !!!
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pycha!