3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa paprykowa


Wydrukuj:
4

Składniki

Zupa paprykowa

potrzebne:

  • 2 papryki, czerwone
  • 2 pomidory
  • 1 cebula, średnia
  • 4 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 500 g rosołu
  • 1 łyżeczki papryki, mielonej, słodkiej
  • 1 łyżeczki soli, płaskiej
  • 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 0,5 łyżeczki chili, mielonego
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć obraną i pokrojona na kawałki cebulę oraz obrany czosnek, rozdrobnić 5-10 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Do naczynia miksującego dodać masło. Dusić 7 minut/120ºC/obr. 1. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Pomidory umyć, sparzyć skórkę, obrać, pokroić na kawałki. Dodać do cebuli i czosnku. Rozdrobnić 10 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dusić 20 minut/120ºC/obr. 1. Wlać bulion warzywny/rosół, dodać paprykę słodką mieloną, sól, pieprz i chili. Gotować 15 minut/100ºC/obr. 2. Można zmiksować 30-60 sekund/obr. 5-9 (stopniowo zwiększając obroty). Podawać z grzankami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony https://aniagotuje.pl/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mała ilość. Proponuję zrobić z podwójnej...

    Zgłoszony przez moliszka na grudnia 31, 2020 at 01:34.

    Mała ilość. Proponuję zrobić z podwójnej porcji. Dosyć kwaśna. Ogólnie dobra.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze