Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Na zupę
- pietuszka, dla ozdoby
- 1 szt. serka topionego śmietankowego, podłużny
- 1/4 łyżeczki pieprzu białego
- 300 g kalafiora, można dodać, ale nie trzeba
- 1 szt. papryka chilli, jeśli ktoś lubi ostre smaki
- 1 czubate łyżeczki koncentratu warzywnego TM
- 1,5 litra wody
- 1000 g białych szparagów
- 2 szt. marchewki, średniej wielkości
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Przygotowanie
-
Krok 1
Szparagi, marchewkę obrać. Następnie odciąć główki szparagów i odłożyć do osobnego naczynia.
Krok 2
Do naczynia
włożyć pokrojone na kawałki szparagi (bez główek), marchewkę, kalafior i paprykę chilli.
Krok 3
Dolać wodę, dodać koncentrat warzywny TM, pieprz.
Krok 4
Gotować 25 min/ Varoma /obr. 2
.
Krok 5
Po ugotowaniu dodać serek topiony i zmiksować 30 s/obr. zwiększając obroty z 1 do 8.
Krok 6
Następnie dodajemy do naczynia
główki szparagów i gotujemy 7 min/ 98°C/
obr. 2.
Krok 7
Doprawić do smaku wedle własnego uznania.
Krok 8
Podawać na gorącą z zieloną pietruszką.
Sposób przygotowania
Porady
Przy miksowaniu nie zaponieć o założeniu miarki na pokrywke.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz