3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z pomidorów z boczkiem i mozzarellą


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Zupa krem

  • 1 łyżeczki sól i cukier
  • 1 łyżeczki oregano i bazylia
  • 2 łyżeczki bulionu warzywnego, TM
  • 1 opakowania kulki mozzarelli, małe kulki
  • 2 opakowania boczku, w plastrach
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 40 g masła
  • 100 g cebuli pokrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 puszki pomidorów całych, typu Pelati
  • 400 g wody
  • 4 liście świeżej bazylii
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zupa krem z pomidorów z boczkiem i mozzarellą.
  1. Do naczynia miksującego włożyć ząbki czosnku i cebulę, rozdrobnić 3s/obr.5. Składniki kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  2. Dodać masło, dusić 2min/120°C/obr.1

  3. Dodać pomidory, koncentrant pomidorowy, sól, cukier, suszoną bazylię i oregano, rozdrobnić 10s/obr.5

  4. Dodać wodę i bulion warzywny, gotować 15min/100°C/obr.2

  5. Dodać świeżą bazylię, zmiksować 1min/obr.4-8 stopniowo zwiększając obroty.

  6. Plastry boczku usmażyć na suchej patelni, aż się zarumieją.

  7. Podawać na ciepło, dodając plastry boczku, kulki mozzarelli oraz ozdobić świeżą bazylią. Smacznego.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Boczek można zastąpić szynką parmeńską.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam zupę z połowy porcji. Dodałam też...

    Zgłoszony przez Patrycja_Z na stycznia 26, 2021 at 18:31.

    Zrobiłam zupę z połowy porcji. Dodałam też pół pokrojonej czerwonej papryki, która została mi z innego dania. Na samym końcu jeszcze trochę pomiksowalam, żeby wyszedł gładki krem. Nie miałam mozarelli w małych kulkach, więc pokroiłam w kostkę mozarelle z dużej kulki. Wyszła bardzo dobra zupa. Polecam podać z upieczonym chlebkiem z masłem ziołowym.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • oryginalny przepis.....pyszne

    Zgłoszony przez Krzysztof1970 na grudnia 22, 2015 at 18:18.

    oryginalny przepis.....pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze