3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z papryki czerwonej


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa krem z papryki czerwonej3

  • 3 Papryki czerwone
  • 4 Ziemniaki średnie
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżki Papryki słodkiej
  • 1 łyżki miodu
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 1 litra wody
  • 2 łyżki Koncentratu bulionu TM
  • 0,5 łyżeczki chilli
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki kurkumy
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Papryki i cebule kroję na kawałki, usuwam gniazda nasienne w papryce. Układam na blaszce skropionej oliwą i piekę w piekarniku 200C przez 20min. Po upieczeniu papryki umieszczam w garnku, przykrywam szczelnie i czekam aż lekko ostygną, a następnie obieram ze skórki.

    2. W międzyczasie gotuję obrane ziemniaki do miękkości.

    3. Do TM dodaję papryki, cebule, ugotowane ziemniaki, czosnek, oliwę, sól, miód, paprykę słodką, chili i kurkumę i miksuję 5min/obr 5.

    4. Do powstałej pasty dodaję wodę z dodatkiem koncentratu bulionu przygotowanego w TM i gotuję 13min/100C/obr 1.

    5. Serwuję z ugotowanym al dente makaronem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy