Składniki
400 g
świeży zielony groszek ( mrożony)
- 400 g świeżego zielonego groszku, może być mrożony
- 2-3 ziemniaki
- 1 por
- 1 cebula
- 70 g ghee ( masło klarowane), lub olej kokosowy
- 900 g wody
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka bulionu warzywnego TM
- sól i pieprz do smaku
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wkładamy por, cebulę i czosnek - 3s/obr. 6
2. Dodać ghee/olej kokosowy i dusić - 4min/Varoma/obr. 1
3. Dodać groszek, ziemniaki, bulion oraz wodę i gotować - 30min/100st. C/
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie"
4. Pod koniec gotowania przyprawić pieprzem i solą do smaku
5. Odczekać 5min po zakończeniu gotowania, następnie blendujemy - 1min/obr.8
6. Podawać na gorąco w formie tzw. "gorącej zupki" lub na talerzu ozdabiając bazylią , kilka całymi groszkami oraz skraplając oliwą z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Kalorie:
całość 1156 kcal, 1 porcja 289 kcal, białko(porcja) 8g, Węglowodany (porcja) 27g, Tłuszcze (porcja) 18g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz