3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z głąba i liści kalafiora


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • liście kalafiora, całe, przekrojone na pół
  • głąb, pokrojony na kawałki
  • 0,5 marchwi, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 2-3 ziemniaki, obrane, pokrojone na kawałki
  • 1 wody, litr
  • sól, pieprz, wg uznania
  • przyprawa uniwersalna, wg uznania
  • różyczki kalafiora, jeśli zostały, wg uznania
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.  Do naczynia miksującego wrzucam ziemniaki, kawałki głąba, marchewkę, wg uznania różyczki kalafiora, liście kalafiora. Zamykam naczynie i przy pomocy kopystki miksuję 5s/5obr. Jeśli zostały liście kalafiora to dokładam i jeszcze raz miksuję 5s/5obr.

  2. 2. Wlewam połowę wody, przyprawiam i gotuję 25min/100stopni/obr.2.

  3. 3. Miksuję przez 30 sekund zaczynając od obr.1 powoli dochodząc do obr.9.

  4. 4. Sprawdzam smak, doprawiam lub nie. Dolewam resztę wody i gotuję jeszcze 10min/100stopni/obr.2. Smacznego! tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam dzisizj, bardzo

    Zgłoszony przez 68Ja na lipca 16, 2016 at 14:19.

    Zrobiłam dzisizj, bardzo smaczna i ekonomiczna  tmrc_emoticons.) Plecam 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze