3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Zupa krem z dyni

  • 450 gramów dyni
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 350 gramów wody
  • 1 porcji koncentratu bulionu warzywnego, lub 1 kostka rosołowa
  • olej
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć dynie pokrojoną w kawałki, dodać wodę i porcję koncentratu bulionu, gotować 10 min. /100°C/obr.2

    W tym czasie pokroić cebulę w piórka i zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju, dodać pomidory pokrojone w kostkę, wszystko chwilę poddusić.

    Cebulę i pomidory dodać do ugotowanej dyni, gotować wszystko

    3 min./100°C/obr.2, następnie zmiksować ok. 40 sek/ obr.zwiększać od 4 do 8

    Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, na zdjęciu zupa dyniowa z bułeczkami pszennymi, przepis z Kulinarne ABC.



    Smacznego !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz