Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Zupa krem z dyni
- 450 gramów dyni
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 350 gramów wody
- 1 porcji koncentratu bulionu warzywnego, lub 1 kostka rosołowa
- olej
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć dynie pokrojoną w kawałki, dodać wodę i porcję koncentratu bulionu, gotować 10 min. /100°C/obr.2
W tym czasie pokroić cebulę w piórka i zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju, dodać pomidory pokrojone w kostkę, wszystko chwilę poddusić.
Cebulę i pomidory dodać do ugotowanej dyni, gotować wszystko
3 min./100°C/obr.2, następnie zmiksować ok. 40 sek/ obr.zwiększać od 4 do 8
Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami, na zdjęciu zupa dyniowa z bułeczkami pszennymi, przepis z Kulinarne ABC.
Smacznego !!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzybko, smacznie i zdrowo!
Szybko, smacznie i zdrowo!