3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem grzybowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupa

  • zielona pietruszka do dekoracji
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kostka rosołowa
  • 50 g zmielonej soczewicy lub ryżu
  • 250 g mleka
  • 500 g wody
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 średnia cebula
  • 50 g serka topionego
  • 4 suszone grzyby
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu umieścić soczewicę lub ryż, zmielić 15 sekund/ obroty 10, po zmieleniu przesypać do miseczki.

  2. Obrać i pokroić na 4 części cebulę, rozdrobnić 15 sekund/ obroty 6. Zgarnąć kopystką ze ścianek. Dodać 2 łyżki oleju, gotować 1,5 minuty/obroty 2/ SF

  3. Do cebuli dodać pieczarki, rozdrobnić 10 sekund/obroty 6

  4. Dodać pozostałe składniki, gotować 8 minut/ obroty 2/ 100 stopni.

    Miksujemy 1 minutę/ obroty zwiększać stopniowo od 1-10

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Udekorować zieloną pietruszką. Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy