3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem czosnkowy z szynką szwarcwaldzką i grzankami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • ziołowe grzanki
  • posiekana świeża pietruszka
  • majeranek
  • pieprz
  • 50 gramów szynki szwarcwaldzkiej
  • 1/2 opakowania śmietankowego serka z czosnkiem, np. crefée (Lidl)
  • 2 trójkąty serka topionego śmietankowego
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 kostka rosołowa
  • 20 gramów masła
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 3/4 litra wody
  • 100 gramów śmietany
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4 s/obr.5. Kopystką zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  2. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr.1.

  3. Dodać kostkę rosołową, serki topione, pokrojone w kostkę ziemniaki, szynkę szwarcwaldzką, dodać przyprawy, uzupełnić wodą, gotować 20 min/100°C/obr.2.

  4. Dodać śmietanę, całość zmiksować zwiększając obroty od 1 do 8, posypać natką pietruszki, podawać z grzankami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zupę można podawać również z pokrojoną szynką szwarcwaldzką.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 100 g śmietany - ale

    Zgłoszony przez Amanita na stycznia 23, 2016 at 12:18.

    100 g śmietany - ale jakiej??? kremówki, czy kwaśnej, bo to duża różnica.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze