3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM - MOJA WARIACJA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

NA ZUPE

  • 150 g warzyw ( marchew, seler, pietruszka, ziemniak ) - pokrojonych w talarki
  • 80 g ryżu długoziarnistego ( 1 MT )
  • 3 łyżeczki bulionu drobiowego
  • ok. 60 ml śmietany 30% (opcjonalnie)
  • 1 pęczka koperku posiekanego ( duży pęczek )
  • 1200 g wody
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • szczypty pieprzu
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ZUPY
  1. Do naczynia miksującego wrzucić warzywa i zmiksować 5 s./ obr. 6
  2. Dodać ryż, bulion ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i gotować 15 min./100*C/ obr. 1 Obroty wsteczneMieszanie
  3. Dodać koperek przez otwór w pokrywie TM gotować 5 min./100*C/ obr. 1
  4. Dodać śmietanę i wymieszać 5 s./ obr. 1
  5. Zupke przelać do garnka lub na talerze.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy