3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa koperkowa klasyczna


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 1 koperek młody, umyty i zsiekany
  • 20 g śmietany 18%, opcjonalnie
  • 0,5 płaskiej łyżeczki pieprzu, do smaku
  • 1 łyżeczki soli, do smaku
  • 2 łyżeczki bulionu drobiowego
  • 1000 g wody
  • 700 g ziemniaków, obrane umyte pokrojone w kostkę
  • 100 g marchwi, obrana umyta w pokrojona w talaki
  • 3 jajka całe
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki oprócz koperku, jajek i śmietany i gotować 20 min. 95*C Counter-clockwise operation obr. 1

  2. Dodać koperek, rozstrzepane jajka i śmietanę, gotować 5 min. 95*C Counter-clockwise operation obr. 1

  3. Zupę przelać do innego naczynia podawać gorącą

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jesli chcemy, możemy posiekać w TM:

koperek w TM 3-5s obr. 10  i przełożyć do innego naczynia

marchewkę i ziemniaki pokrojone na kawałki w zależności od stopnia rozdrobnienia 5-10 s. obr 7


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam!

    Zgłoszony przez sasquacz na czerwca 26, 2018 at 21:13.

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealny przepis. Prosty i

    Zgłoszony przez Olgreen na sierpnia 22, 2016 at 17:58.

    Idealny przepis. Prosty i nieprawdopodobnie pyszny w opcji finalnej! 

    Nigdy bym nie przypuszczał, iż zupa koperkowa bedzie mi i mojej rodzinie tak smakowała! 

    Dzięki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze