Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Zupa Kimchi z boczkiem
- 200 g boczek, tłusty, w plastrach, cienkie plastry
 - 15 g ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
 - 12 g korzeń imbiru, świeży, obrany i starty
 - 1 łyżki sos sojowy, do zaprawy
 - 130 g cebula, duża pocięta w piórka
 - 300 g Kimchi, odciśnięte z zalewy
 - 0,1 litrazalewy z Kimchi
 - 250 g tofu, świeże, pocięte w kostkę 2 cm
 - 500 g wody
 - 1 łyżki pasta miso
 - 1 pęczków cebula dymka, posiekana do przybrania
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Zamarynować plastry boczku w sosie sojowym z imbirem i czosnkiem. Odstawić na 30 min.
 - Przełożyć zamarynowany boczek do naczynia miksującego. Dusić bez miarki
 - 5 min/120°C/
"Obroty wsteczne" /obr.1. - Dodać cebulę pociętą w piórka, dusić
 - 3 min/120°C/obr.1.
 - Dodać odciśnięte Kimchi, dusić
 - 4 min/120°C/obr.1.
 - Wlać wodę, sok z Kimchi, dodać pastę Miso, założyć miarkę, gotować
 - 15 min/100°C/obr.1.
 - Dodać pokrojone Tofu, gotować
 - 3 min/100°C/obr.1.
 - Przelać z naczynia miksującego do wazy. Nalewać do miseczek ozdabiając poszatkowaną dymką
 
Porady
Przepis ten to modyfikcja przepisu z "facetzprzepisem.com" dostosowująca kroki do TM6. Po prostu smaczna zupa 
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze