3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa Kimchi z boczkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Zupa Kimchi z boczkiem

  • 200 g boczek, tłusty, w plastrach, cienkie plastry
  • 15 g ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 12 g korzeń imbiru, świeży, obrany i starty
  • 1 łyżki sos sojowy, do zaprawy
  • 130 g cebula, duża pocięta w piórka
  • 300 g Kimchi, odciśnięte z zalewy
  • 0,1 litrazalewy z Kimchi
  • 250 g tofu, świeże, pocięte w kostkę 2 cm
  • 500 g wody
  • 1 łyżki pasta miso
  • 1 pęczków cebula dymka, posiekana do przybrania
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Zamarynować plastry boczku w sosie sojowym z imbirem i czosnkiem. Odstawić na 30 min.
  2. Przełożyć zamarynowany boczek do naczynia miksującego. Dusić bez miarki
  3. 5 min/120°C/Obroty wsteczne/obr.1.
  4. Dodać cebulę pociętą w piórka, dusić
  5. 3 min/120°C/obr.1.
  6. Dodać odciśnięte Kimchi, dusić
  7. 4 min/120°C/obr.1.
  8. Wlać wodę, sok z Kimchi, dodać pastę Miso, założyć miarkę, gotować
  9. 15 min/100°C/obr.1.
  10. Dodać pokrojone Tofu, gotować
  11. 3 min/100°C/obr.1.
  12. Przelać z naczynia miksującego do wazy. Nalewać do miseczek ozdabiając poszatkowaną dymką
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Przepis ten to modyfikcja przepisu z "facetzprzepisem.com" dostosowująca kroki do TM6. Po prostu smaczna zupa Smile


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy