Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Zupa Kimchi z boczkiem
- 200 g boczek, tłusty, w plastrach, cienkie plastry
- 15 g ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 12 g korzeń imbiru, świeży, obrany i starty
- 1 łyżki sos sojowy, do zaprawy
- 130 g cebula, duża pocięta w piórka
- 300 g Kimchi, odciśnięte z zalewy
- 0,1 litrazalewy z Kimchi
- 250 g tofu, świeże, pocięte w kostkę 2 cm
- 500 g wody
- 1 łyżki pasta miso
- 1 pęczków cebula dymka, posiekana do przybrania
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zamarynować plastry boczku w sosie sojowym z imbirem i czosnkiem. Odstawić na 30 min.
- Przełożyć zamarynowany boczek do naczynia miksującego. Dusić bez miarki
- 5 min/120°C/"Obroty wsteczne" /obr.1.
- Dodać cebulę pociętą w piórka, dusić
- 3 min/120°C/obr.1.
- Dodać odciśnięte Kimchi, dusić
- 4 min/120°C/obr.1.
- Wlać wodę, sok z Kimchi, dodać pastę Miso, założyć miarkę, gotować
- 15 min/100°C/obr.1.
- Dodać pokrojone Tofu, gotować
- 3 min/100°C/obr.1.
- Przelać z naczynia miksującego do wazy. Nalewać do miseczek ozdabiając poszatkowaną dymką
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis ten to modyfikcja przepisu z "facetzprzepisem.com" dostosowująca kroki do TM6. Po prostu smaczna zupa
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz