3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa kalafiorowo-marchewkowa z porem i cebulą podawana z pieczoną cukinią


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 1 por
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 kalafiora
  • 3 marchewki
  • 0,5 litra wody
  • tymianek, świeży
  • 1 szczypty soli i pieprzu
  • 1 cukinia

1 łyżka kostki rosołowe tm

  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Biała cześć pora oraz cebule i tymianek wrzucamy do thermo i ustawiamy na 5sek/ obr.5
  2. Ściągamy łopatka cebule i por i tymianek ze ścianek dodajemy oliwę z oliwek i ustawiamy 2min/obr.1
  3. dodajemy marchewkę i kalafior i ustawiamy na 10 sek/obr 4,5
  4. dolewamy wodę dodajemy sól i pieprz i kostkę rosołowa thermo i ustawiamy obr.1,5 / 20minut/120 tem.

    w tym czasie na patelni grillowej smażymy cukinie.
  5. po tym czasie próbujemy i doprawiamy do smaku a następnie zwiększajac obroty od 1-10 blendujemy zupę na krem Czas około 50-60 sek
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy