3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa kalafiorowo-kokosowa z curry


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1/2 dużej cebuli, (obranej)
  • 1/2 kalafiora, (umytego i podzielonego na różyczki)
  • 1 biała część pora, (pokrojona)
  • 30 g masła klarowanego
  • 3 łyżki bulionu drobiowego
  • 1/2 łyżeczki curry, mielonego
  • 0,6 litra wody
  • 0,4 litra mleka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • spory chlust tabasco
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę (obroty 7, 4 sek.).

  2. Dodaj masło, podsmaż cebulę (temp. 100, obr. 1, Counter-clockwise operation, 2,5 min.).

  3. Dodaj pozostałe składniki, gotuj razem (temp. 100, obr. 1, 20 min.).

  4. Zmiksuj (40 sek., obr. 8 ). Ewentualnie dopraw do smaku.

10
11

Porady

Można posypać posiekaną natką pietruszki i serwować z groszkiem ptysiowym lub tostami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zupka jest wyśmienita:-))

    Zgłoszony przez elads na marca 28, 2012 at 18:05.

    zupka jest wyśmienitatmrc_emoticons.-)) zamiast groszku ptysiowego do posypania polecam płatki migdałów

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze