3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa jablkowo-carry hit 100%


Wydrukuj:
4

Składniki

0 osoba/osoby

zupa

  • 450 g jabłek obranych pokrojonych na Kawałki
  • 40 g masła
  • 1 duza cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego śmietankowego
  • 40 g przecieru pomidorowego
  • 1,1/2 łyżki carry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 6
    20min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Cebule w kawałkach i czosnek rozdrabniamy w Closed lid 3 sek./ob. 5.

    Dodajemy maslo dusimy 3 min./ Varoma / ob.1

    następnie wkładamy  jabłka i rozdrabniamy 5,6 sek./ob.4.

    Dalej dodajemy reszte skladnikow i gotujemy 13 min./ 100 st.C / ob.3.

    Po ugotowaniu rozdrabniamy 35 sek./ ob.10

    Na koniec dodajemy natke pietruszki.

    Mozna tez dodac drobno pokrojona gotowana szynke

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zupa jest tez bardzo smaczna z dodatkiem krabów


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • oryginalna i przepyszna! krewetki zamiast krabów

    Zgłoszony przez bartonella na listopada 28, 2018 at 15:59.

    oryginalna i przepyszna! Love krewetki zamiast krabów

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam za pomylke,

    Zgłoszony przez margarita na października 9, 2013 at 09:52.

    Przepraszam za pomylke, powinno byc napisane curry a nie carry.

    Wybaczcie to z szybkości. Przepis jest jednak OK! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ta zupa nadaje sie na

    Zgłoszony przez margarita na października 8, 2013 at 16:40.

    Ta zupa nadaje sie na wszystkie okazje,jest niespotykana w smaku i wszyscy sa zawsze zachwyceni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze