3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa Curry


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupka

  • 2 łyżki masła lub margaryny
  • 2 kwaśne jabłka
  • 500 g wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki zmielonej soczewicy
  • 100 g serka topionego
  • 50 g śmietany 18%
  • 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki curry
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
5

Przygotowanie

  1. W suchym naczyniu zmielić soczewicę 10 sekund/obroty 10. Ja mielę większą ilość wcześniej i przechwouję w pojemniczku. Bardzo dobra alternatywa dla mąki do zagęszczania zup.

  2. Cebulę, czosnek i masło lub margarynę oraz obrane i wydrążone jabłka rozdrobnić 5 sekund/ obroty 5.

  3. Masę przełożyć na patelnię i dusić pod przykryciem 10minut.

  4. Wodę, kostkę rosołową, przecier pomidorowy, zmieloną soczewicę, serek topiony, śmietanę, wiórki kokosowe, curry, sól i pieprz wlać do naczynia i gotować 10 minut/ temperatura 100 stopni/ obroty 1.

  5. Dodać masę jabłkowo-cebulową i wymieszać 15 sekund/obroty 3.

    Smacznego 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podać z ryżem i kawałkami piersi z kurczaka ugotowanymi na parze.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy