 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Zupa cebulowa (dieta dr Dąbrowskiej)
- 1 marchew, (pokrojona na kawałki ok 5 cm)
- 1/2 korzenia pietruszki, (pokrojona na kawałki)
- 1/3 korzenia selera, (ok 80-90g)
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 owoce jałowca
- 1 listek laurowy
- 1 łyżka bulionu warzywnego zrobionego w TM
- 1000 g wody
- 4 cebule
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego, (może być świeży, ale wtedy 2 łyżeczki)
- 150 g białego wytrawnego wina, (opcjonalnie, alkohol wyparuje w procesie gotowania)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do  "Blokada naczynia miksującego"  włożyć marchew, korzeń pietruszki i selera. Posiekać 5s/obr5. "Blokada naczynia miksującego"  włożyć marchew, korzeń pietruszki i selera. Posiekać 5s/obr5.
 2. Zsunąć kopystką warzywa z boków naczynia.
 3. Dodać ziele angielski, owoce jałowca, listek laurowy, wodę. Gotować 15min/100°C/obr 1.
 4. Wyjąć ziele angielskie, owoce jałowca, listek laurowy.
 5. Cebule pokroić w ósemki, podsmażyć na suchej patelni aż zbrązowieje. Przełożyć do "Blokada naczynia miksującego" . "Blokada naczynia miksującego" .
 6. Opcjonalnie: dodać białe, wytrawne wino.
 7. Gotować 5min/100°C/obr 1.
 8. Wszystko zmiksować 20s/obr 8, zwiększać powoli do 10.
 9. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
a tak poza postem to bardzo smaczna zupka troche mniej suszonego tymianku i posypałam tartym serem twardym dojrzewającym
 troche mniej suszonego tymianku i posypałam tartym serem twardym dojrzewającym
            
AnnaOdo: W goracych potrawach nie ma ani kszty alkoholu ponieważ wyparowuje.
wino jest niedozwolone w poście, jak i inne alkohole