thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 03/12/14

Składniki

  • 70 g boczku, wędzonego, w plasterkach
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g kapusty włoskiej, poszatkowanej w cienkie paski
  • 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej (ok. 540 g - bez wody)
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g rzepy, pokrojonej na kawałki
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 700 g wody
  • 1 cebula, przekrojona na połówki
  • 100 g Pora, pokrojonego w talarki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego, włożyć por i cebulę rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Dodać boczek i oliwę, dusić 5 min/Varoma/obr. 1. Podczas duszenia włożyć kapustę i połowę fasoli do przystawki Varoma, odstawić.
    3. Dodać marchew, rzepę, kostkę bulionu wołowego, wodę i pozostałą fasolę. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 25 min/Varoma/obr. 1.
    4. Odstawić przystawkę Varoma, założyć miarkę, wymieszać 20s/obr.6, następnie 40s/obr.10. Przelać zupę do wazy, dodać włoską kapustę i fasolę, dokładnie wymieszać. Zupę podawać gorącą.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zimowa zupa warzywna

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: