Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 03/12/14
Składniki
- 70 g boczku, wędzonego, w plasterkach
- 40 g oliwy z oliwek
- 200 g kapusty włoskiej, poszatkowanej w cienkie paski
- 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej (ok. 540 g - bez wody)
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g rzepy, pokrojonej na kawałki
- 1 kostka bulionu wołowego
- 700 g wody
- 1 cebula, przekrojona na połówki
- 100 g Pora, pokrojonego w talarki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego, włożyć por i cebulę rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać boczek i oliwę, dusić 5 min/Varoma/obr. 1. Podczas duszenia włożyć kapustę i połowę fasoli do przystawki Varoma, odstawić.
- Dodać marchew, rzepę, kostkę bulionu wołowego, wodę i pozostałą fasolę. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 25 min/Varoma/obr. 1.
- Odstawić przystawkę Varoma, założyć miarkę, wymieszać 20s/obr.6, następnie 40s/obr.10. Przelać zupę do wazy, dodać włoską kapustę i fasolę, dokładnie wymieszać. Zupę podawać gorącą.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
It's a tasty soup. You don't have to include shrimp if you don't like it. Also delicious without them the backrooms
Pyszna!
Pychotka !!!
U mnie małe zmiany - zamiast rzepy seler naciowy 100g
zamiast kapusty włoskiej kapusta pekińska 220g
Nie maiłam boczku - dodałam kiełbasę.
No i wszystko - prócz kapusty, która dochodziła w varomie - od razu gotowałam razem - potem 25 sekund na 6,5 obrotu.
Wyszła gęsta i niezwykle smaczna zupka
POLECAM
Trzeba wypróbować Pozdrawiam
Zukę zrobiłam tylko dałam mniej składników /marchew 100g ,kapusta włoska 100 g rzepy 50 g / dodałam czosnek ,kminek /mielony/ i majeranek.Była pyszna....mniam mniam....
Szkoda że nie mam składników potrzebnych aby ugotować pyszną zupę zimową Pozdrawiam serdecznie
Are you sure to delete this comment ?