 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 20/10/23
                            
                zmieniono dnia: 17/11/23
                    Składniki
Krem z pieczarek z mozzarellą i grzankami (3)
- 180 g wody
- 1 łyżeczki koncentrat bulionu, (wykonanego w TM)
- 150 g cukinii
- 150 g kalafiora mrożonego
- 25 g szpinaku
- 1 łyżeczki masła
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu, mielonego
- 80 g chleba żytniego
- 0,25 opakowania mozzarelli typu light, (30 g)
- 10 g płatków migdałowych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Postaw miskę na pokrywie naczynia miksującego i odważ 80 g chleba (2 cienkie kromki).
- Do naczynia miksującego włóż150g cukinii pokrojonej w plastry.
- Dodaj 150g kalafiora.
- Dodaj 25g szpinaku.
- Dodaj szczyptę soli i pieprzu.
- Wlej 180g wody.
- Dodaj 1 łyżeczkę koncentratu bulionu wykonanego w TM.
- Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałóż koszyczek.
- Ustaw obroty 1, 100 st. C, gotuj 20 minut. W międzyczasie chlebek posmaruj masłem i posyp ulubionymi ziołami. Na wierzch wyłóż plastry mozzarelli. Grzanki zapiecz w piekarniku.
- Zdejmij koszyczek, umieść miarkę na pokrywie naczynia miksującego.
- Ustaw obroty 4, czas 30 sekund. Stopniowo zwiększaj obroty do 7 obr.
- Gotowy krem przelej do miseczki i posyp płatkami migdała.
- Podawaj z grzankami z mozzarellą.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze