Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
- 1/2 dużej cebuli, (obranej)
- 1/2 kalafiora, (umytego i podzielonego na różyczki)
- 1 biała część pora, (pokrojona na małe kawałki)
- 30 g masła klarowanego
- 3 łyżki bulionu drobiowego
- 1/2 łyżeczki curry, mielonego
- 0,6 litra wody
- 0,4 litra mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki soli
- spory chlust tabasco
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
Posiekaj cebulę (obr. 7, 4 sek.).
-
Dodaj masło i podgrzej (temp. 100, obr. 1,
, 2,5 min.).
-
Dodaj pozostałe składniki, ugotuj (temp. 100, obr. 1, 20 min.).
-
Zmiksuj (40 sek., obr. 8 ). Ewentualnie dopraw do smaku.
10
11
Porady
Można posypać posiekaną natką pietruszki i serwować z groszkiem ptysiowym lub tostami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDobra, ale bez szału. Taka
Dobra, ale bez szału. Taka codzienna zupa z tajska nuta.
Super przepis
Super przepis