3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Włoska zupa pomidorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

Włoska zupa pomidorowa

  • 1 puszki pomidory
  • 10 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 700 g rosołu
  • 0,75 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczki papryki, mielonej, słodkiej
  • 1 cukier, szczypta
  • 1 chili, mielonego, szczypta
  • 1 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć obraną i pokrojona na kawałki cebulę oraz obrany czosnek, rozdrobnić 5-10 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Do naczynia miksującego dodać masło oraz oliwę z oliwek. Dusić 7 minut/120ºC/obr. 1. Dodać do cebuli i czosnku pomidory z puszki wraz z zalewą. Rozdrobnić 10 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Wlać wodę, dodać koncentrat bulionu drobiowego, sól, pieprz, słodką paprykę, chili, cukier i bazylię. Gotować 20 minut/100ºC/obr. 2. Podawać z grzankami lub makaronem. Przed podaniem można zabielić śmietaną.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony https://www.swojskiejedzonko.com/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy