3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiosenna oberiba - zupa z kalarepki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 4 kalarepki, średniej wielkości
  • 1 litry wody
  • 1 kostki bulionu, drobiowego lub warzywnego
  • sól, pieprz, cukier, do smaku
  • 1 żółtko
  • pietruszka, koperek, sporo
  • 1 łyżki masła
5

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. Obraną kalarepke pokroić w słupki. Podsmażyc na maśle 5 min 90 st obr 2. Dodać wodę i bulion gotować 20 min 100 st obr 2. Zmiksować zupę 10 s obr 4. Dodać żółtko, zieleninę, przyprawić do smaku i jeszcze raz zmiksować 5 s obr 4.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zupę można podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy