Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Zupa:
- 200 gramów śmietanka 30%
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 pietruszka, pokroić na kawałki
- 1-2 marchewki, pokroić na kawałki
- 1 mała cebula, przekroić na ćwiartki
- 1 ząbka czosnek
- 1 opakowania kukurydza w puszce
- 500 gramów wody
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Czosnek i cebulę poszatkować: 10s/obr.4 , dodać 10-15g oleju/oliwy i dusić 5min/varoma/obr.2
Dodać marchewkę, pietruszkę, przyprawy, 3/4 opakowania kukurydzyny - gotować 13-15 min/100*C/obr.2
zmiksować wszystko 10s /obr 8
Dodać śmietankę,resztę kukurydzy z puszki, doprawić do smaku/opcjonalnie, jeśli czegoś brakuje wg naszego gustu - gotować jeszcze 2min/100*C/obr.2
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Zupa kukurydziana
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli chcemy, by zupa była gęstsza, wraz z warzywami można dodać ziemniaka. Ew serek typu mascarpone.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz