Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Wariant Zupa kalafiorowa
- 2 łyżeczki masła
- 3 kromki chleba tostowego, pokrojonego w kostkę
- 1 - 2 szczypty pieprzu białego
- 0,5 łyżeczki soli
- 200 g mleka, chudego (0,5%)
- 400 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 500 g wody
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać bulion warzywny, kalafior umieścić w koszyczku, wstawić do naczynia miksującego, gotować 18 min/Varoma/obr. 1.
- Wyjąć koszyczek, ugotowany kalafior dodać do bulionu znajdującego się w naczyniu miksującym, zmiksować 30 s/obr. 8.
- Dodać mleko, ½ łyżeczki soli, pieprz, sok z cytryny, zagotować 5 min/100°C/obr. 2.
- Rozpuścić na patelni 2 łyżeczki masła, przyprawić szczyptą soli i gałką muszkatołową. Dodać chleb tostowy i zrumienić go na złoty kolor. Otrzymanymi grzankami posypać zupę.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz